
Ekşili Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg pırasa
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım limon
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 bardak et suyu
- Tuz
- Karabiber
Ekşili Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı ve salçayı alalım kavuralım.
- Gerisine havucu ve pırasayı ekleyelim.
- Daha sonra domates ve nohutu da ek edelim.
- En son tuz ve karabiberi serpelim.
- Üzerine de 1 çay bardağı şu ve et suyunu bırakalım.
- Kaynadıktan sonra yarım limonu ekleyip pişmeye bırakalım. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun????.