Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane küçük beyaz lahana
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Maydanoz
- 1 tane limon ve tuz
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
- Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
- Haşlanan lahanayı süzelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
- Ardından haşlanan lahanayı avucumuza alıp çok sıkmadan suyunu çıkaralım.
- Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
- Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
- Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
- Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
- İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.