
Ekşili Köfteli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 su bardağı erişte
- 6 bardak su
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 2 kaşık un
- Tereyağı
- Nane
Ekşili Köfteli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel köfteler hazırlanır, bütün materyaller yoğurularak küçük köfteler yapılır ve yapışmaması için una bulanır.
- Tencereye su konulur kaynatılır, kaynayan suya erişteler atılır ve yumuşaması beklenir.
- Daha sonra köfteler atılır ve kısık ateşte pişirilir.
- Terbiyesi için yoğurt un yumurta sarısı ve limon yeterlice çırpılır.
- Sonra kaynayan çorbanın suyundan azar azar ek edilerek ılıtılır.
- Daha sonra terbiye yavaş yavaş daima karıştırılarak çorbaya ek edilir çorba daima karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
- En son üzeri için başka bir tavada eriyen tereyağında nane biraz yakılır ve çorbaya ek edilir.