Ekşili Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 700 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 kase arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1adet kapya
- 2 adet sivri biber
- 1 kahve fincanı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı et suyu yada yalnızca su
- 1 adet pide
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz derin bir kaseye kıymamızı alıyoruz ince kıyılmış soğan ve maydanozlarımızı ve baharatlarımızı ek edip karıştırıyoruz cevizden küçük toplar yapıyoruz kenara alıyoruz.
- Ocağımıza tepsimizi alalım tereyağını ben çok azda yanmasın diye sıvı yağ ek ettim soğanları 1-2 dakika çeviriyoruz köfteleri ek edip tekrar rengi değişene kadar kızarıyoruz.
- Soğan ve köfteleri tepsinin kenarına çekip ortaya salça ve nar ekşisini ilave ediyoruz çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz küp küp doğradığımız domatesi ve ince kıydığımız biberleri ek edip hepsini karıştırıyoruz.
- En son suyunu ek edip 10-15 dakika pişiriyoruz.
- Pidemizi küp küp doğruyoruz servis tabağına alıp üstüne yemeğimizi döküyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.