iltasyazilim
FD Üye
Ekşili Köfte (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler KÖFTESİ İÇİN;
*2 bardak köftelik ince bulgur
*1 yemek kaşığı silme biberdomates karışımı salça
*1 çay kaşığı tuz
*Bir fiske kara biber
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağı un
SOS :
*2 adet orta boy soğan
*200 gram daha kuş başı
*1, 5 yemek kaşığı dolu dolu biber domates salçası
*1, 5 lt su (kaynamış)
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*500 ml et suyu
*1 çay kaşığı limon tuzu
Üzeri için:
*Kuru nane ,2 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohut haşlanmış olmalı Ben önceden haşlayıp buzluğa birer yemeklik ayırıp koymuştum onu çıkarıyorum ardından köftemizi yoğurmak üzeri ince bulgurumuzu ,salçamızı, tuzumuzu ,karabiberimizi ve suyumuzu alıp köfteyi yoğurmaya başlıyoruz yarım saat kadar azar azar suyumuzu koyup yoğuruyoruz ,en son köfteler tutsun diye unu ekliyoruz ve minik minik bölüp elimizle yuvarlayarak yuvarlaklar elde ediyoruz Bu bir kenarda dursun
*2 bardak köftelik ince bulgur
*1 yemek kaşığı silme biberdomates karışımı salça
*1 çay kaşığı tuz
*Bir fiske kara biber
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağı un
SOS :
*2 adet orta boy soğan
*200 gram daha kuş başı
*1, 5 yemek kaşığı dolu dolu biber domates salçası
*1, 5 lt su (kaynamış)
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*500 ml et suyu
*1 çay kaşığı limon tuzu
Üzeri için:
*Kuru nane ,2 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
Öncelikle nohut haşlanmış olmalı Ben önceden haşlayıp buzluğa birer yemeklik ayırıp koymuştum onu çıkarıyorum ardından köftemizi yoğurmak üzeri ince bulgurumuzu ,salçamızı, tuzumuzu ,karabiberimizi ve suyumuzu alıp köfteyi yoğurmaya başlıyoruz yarım saat kadar azar azar suyumuzu koyup yoğuruyoruz ,en son köfteler tutsun diye unu ekliyoruz ve minik minik bölüp elimizle yuvarlayarak yuvarlaklar elde ediyoruz Bu bir kenarda dursun