Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşili Kıymalı Nefisss Lahana Sarması Düdüklüde

Hoş geldin! felix66668 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ekşili Kıymalı Nefisss Lahana Sarması Düdüklüde
0
68

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
eksili-kiymali-nefisss-lahana-sarmasi-duduklude.jpg

Ekşili Kıymalı Nefisss Lahana Sarması Düdüklüde Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 tane orta uzunluk kurusoğan
  • 4 tane büyük diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( yarısını tereyağı koyabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağına yakın nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar ( koymayabilirsiniz de )
  • 1 orta uzunluk beyaz lahana
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 su bardağı su

Ekşili Kıymalı Nefisss Lahana Sarması Düdüklüde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Büyük tencereye su tuz konur ve kaynatılır.
  2. Lahananın ortası bıçakla alınır.
  3. Üst katmanı alınır atılır.
  4. Geri kalan lahanamız tenceremiz büyükse direk ocağa konur haşlanır yada yapraklarını ayırıp 3 er tane konur alt üst edilerek haşlanır ve makasla kesilerek sarmalık hazırlanır.
  5. İç harcı.Soğanlarımız rondodan geçirilir ( sulandırmadan )
  6. Kıymamız baharatlarımız salça ve yağımız konur maydanozlarınız incecik kıyılır ve eklenir nar ekşimizde eklenir.
  7. Pirincimizde güzelce yıkanıp eklenip yoğurulur ve lahanalarımıza harçtan koyarak saralım şayet ki kemik varsa tenceremizin altına koyalım yoksa altına lahananın arta kalan kullanılmayan yerlerine döşeyelim ve dolmalarımızı dizelim.
  8. Sosu.Tavamıza yağımızı koyalım incecik sarımsak kıyalım.
  9. Salçamızı kavuralım.
  10. Nanemizi de koyup kısıkta kavuralım suyu koyup kaynatalım ve tenceremize gezdirelim (2 su bardağı su koydum toplamda ).
  11. Tenceremize dizdiğimiz lahana sarmamızın üzerine sosunu gezdirelim suyunu (2 su bardağı su ) koyalım kapak koyalım.
  12.  Kaynayınca ağzını kapatıp fıslayınca altını hafif kısıp 13 dk dk tutalım ve ılıyıncaya kadar bekleyip sonra servis edelim. İsterseniz olağan tencerede de yapabilirsiniz üstünü hafif kaplayacak kadar su koyup kısıkta pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ekşili Kıymalı Nefisss Lahana Sarması Düdüklüde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt