iltasyazilim
FD Üye
Ekşi Soslu Patates Dilimleri Tarifi
Ekşi Soslu Patates Malzemeleri
350 gram küçük tepe patates
1 adet minik yükseklik soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ekşi sos
(hazır şekilde satılmaktadır)
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
13 çay kaşığı muskat rendesi
23 dal taze nane
23 dal maydanoz
Ekşi Soslu Patates Yapılışı
Yemeğimiizn yapımına Ilk Önce Kabuklarını soyduğunuz patatesleri dairesel ve ince dilimler halinde kestikten sonradan 5 dakika suda bekleterek başlayın Soğanı piyazlık şekilde kestikten sonra sıvıyağda soteleyin Tuzu ve karabiberi, ekşi sosu, sotelenen soğana ekleyerek karıştırın Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates dilimi dizin Üzerine soğanlı sostan bir tedarik gezdirin Bir sıra daha patates ve soslu malzemeyi yerleştirdikten daha sonra son olarak üst sıraya kalan patatesleri yerleştirin bundan başka bambaşka bir kapta tereyağının 23ünü eritin İçine süt ve muskatı ekleyerek fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirin Kalan tereyağını eritmeden fırın kabının ortasına bırakın Fırın kabını folyo ile kapatarak 190 derecede 45 dakika pişirin Piştikten sonra folyoyu açıp 15 dakika daha patateslerin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin Piştiğinde nane, maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek sosis, ızgara balık ya da et ili servis edin Afiyet Olsun *
Ekşi Soslu Patates Malzemeleri
350 gram küçük tepe patates
1 adet minik yükseklik soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ekşi sos
(hazır şekilde satılmaktadır)
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
13 çay kaşığı muskat rendesi
23 dal taze nane
23 dal maydanoz
Ekşi Soslu Patates Yapılışı
Yemeğimiizn yapımına Ilk Önce Kabuklarını soyduğunuz patatesleri dairesel ve ince dilimler halinde kestikten sonradan 5 dakika suda bekleterek başlayın Soğanı piyazlık şekilde kestikten sonra sıvıyağda soteleyin Tuzu ve karabiberi, ekşi sosu, sotelenen soğana ekleyerek karıştırın Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates dilimi dizin Üzerine soğanlı sostan bir tedarik gezdirin Bir sıra daha patates ve soslu malzemeyi yerleştirdikten daha sonra son olarak üst sıraya kalan patatesleri yerleştirin bundan başka bambaşka bir kapta tereyağının 23ünü eritin İçine süt ve muskatı ekleyerek fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirin Kalan tereyağını eritmeden fırın kabının ortasına bırakın Fırın kabını folyo ile kapatarak 190 derecede 45 dakika pişirin Piştikten sonra folyoyu açıp 15 dakika daha patateslerin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin Piştiğinde nane, maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek sosis, ızgara balık ya da et ili servis edin Afiyet Olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.