
Ekşi Mayalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram normal un
- 50 gram tam buğday unu
- 100 gram ekşi maya
- 250 gram oda sıcaklığında su
- 15 gram zeytinyağı
- 10 gram tuz
- Domates
- Sucuk
- Zeytin
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Mısır
Ekşi Mayalı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ana mayamızdan 40 gram alıp içerisine 40 gram un 40 gram hazır su ekleyerek ön mayamızı oluşturalım.
- Ön mayamız aktifleşene kadar bekletelim. ????Aktifleşme süresi mayanıza göre değişiklik gösterebilir.
- Ön mayanızın kabarıp 2 katına çıkması yeterlidir.
- Ön mayamız hazır olunca derin bir kap içerisinde unlarımızı, mayamızı,suyumuzu ve yağımızı karıştırıp iyice yoğuralım. ????
- Hamur sulu olacağı için belli aşamadan sonra ıspatula yardımıyla yoğurabilirsiniz.
- Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra kapağını kapatıp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirelim.
- 1 saat sonunda tuzumuzu ekleyip tekrar iyice yoğuralım ve kapağını kapatalım 1 saat daha dinlendirelim.
- Hamur dinlendikten sonra yarım saat arayla 3 4 kez katma yapalım.
- Pişireceğiniz kabın tabanını bolca yağlayın dilerseniz yağlı kağıtta koyabilirsiniz.
- Yağlı kağıdın üzerine yağ gezdirebilirsiniz tercih size bağlı.
- Hamurumuzu direk pişireceğimiz kaba aktaralım.
- Hamuru çektirmeden parmaklarımızı yağlayıp hamura batırarak biraz açılmasını sağlayalım.
- Daha sonra üzerine bir bez kapatıp poşete geçirip dolapta soğuk mayalamaya alalım. ????ben 18 saat soğuk mayalama yaptım. Siz kendiniz en az 12 saat olacak şekilde ayarlayın.
- Soğuk mayalamadan sonra hamurumuzu dışarı alıp pişirmeden öncede 2 saat dışarda bekletelim.
- Fırına vermeden önce hamurun üzerine tekrar zeytinyağ gezdirelim elimizle kabarcıklar çıkmasını sağlayalım.
- Hamurun üzerini dilediğiniz şekilde dilediğiniz sebzelerle süsleyebilirsiniz. (domates, taze kekik, zeytin soğan halkası,kuru domates, renkli biberler )
- Fırını 250 derecede ısıtalım.
- Hamurumuzu fırına verince ısıyı 200 dereceye getirelim. Yaklaşık 40 dk pişirelim. ????fırının içerisine bir kapta su koymayı unutmayalım.
- Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.Afiyet olsun.