Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Mayalı Mor Ekmek

Ekşi Mayalı Mor Ekmek
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
eksi-mayali-mor-ekmek.jpg

Ekşi Mayalı Mor Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram nora – mor un
  • 325 ml su
  • 10 gram tuz
  • 150 gram yaş maya

Ekşi Mayalı Mor Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un ve su karıştırılarak hazırlanan hamur, üzeri örtülerek 60-90 dakika dinlendirilir (Suyun bir ölçüsü tuzu ıslatmak için ayrılır)
  2. Ekşi maya hamura yoğurularak karıştırıldıktan sonra, su ve tuz karışışımı da eklenerek yoğurma süreci hamur pürüzsüz olana dek sürdürülür (Hamur yoğururken makine kullanılmıyor ise, biraz cıvık olan hamurun toparlanması için vur-katla tekniği kullanılabilir)
  3. Yoğurma süreci biten hamur, içi yağlanmış kaba alınır. Bir saat orta ile 3 sefer katlama yapılır.
  4. Son katlamadan 1 saat sonra, hamur kabı tezgâhın üzerine aksi çevrilerek boşaltılır ve yarım saat dinlendirilir.
  5. Hamurun kabarıklığı bozulmadan, isteğe nazaran (Yuvarlak yahut oval) şekillendirilerek unlanmış mayalama kabına alınır ve buzdolabında üstleri örtülü biçimde mayalandırılır.
  6. 8-24 saat mayalandırılan ekmekler dolaptan çıkarılır, tepsideki ıslatılmış pişirme kağıdının üzerine aktarılır.
  7. Üzeri kesilen ekmek hamuru, evvelden yüksek ısıda fanlı ısıtılmış fırına alınır ve 200 dereceye ayarlanarak 20 dakika buharlı, 20 dakika da buharsız pişirilir.
  8. Fırından çıkarılan ekmekler, tel üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt