
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram buğday unu
- 150 gram tam buğday unu
- 100 gram aktif ekşi maya
- 10 gram kaya tuzu
- 350 gram su
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unları ve suyu karıştırıp yaklaşık yarım saat hamuru dinlendirdim.
- Ardından maya ve tuzu ekleyip hamuru iyice yoğurdum. Yaklaşık 15 dakika makinede yoğurma yapacaksanız.
- Makinanın çevirme teline hamur tamamen yapışıncaya kadar karıştırın. Yani hamur kabının etrafında hiç hamur kalmayacak şekilde hamur kendini toparlayacak.
- Ardından hamuru tabanını yağladığım kaba aldım. Hamur yayıldıkça 3 4 kez katlama yaptım. Tezgah üzerinde son şeklini verip mayalanma kabına alıp buzdolabında soğuk mayalandırdım.
- Yuvarlak döküm tencerede 30 dakika 250 derecede kapağı kapalı, 25 dakika 200 derecede kapağı açık pişirdim. Pişince soğumasını bekleyip kestim. Ayrıntılı yapım aşamaları için hikayeler kısmına bakabilirsiniz. Afiyet olsun.