Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek
0
87

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
eksi-mayali-ekmek.jpg

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

• 350 gram buğday unu
  • 150 gram tam buğday unu
  • 100 gram aktif ekşi maya
  • 10 gram kaya tuzu
  • 350 gram su

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle unları ve suyu karıştırıp yaklaşık yarım saat hamuru dinlendirdim.
  2. Ardından maya ve tuzu ekleyip hamuru iyice yoğurdum. Yaklaşık 15 dakika makinede yoğurma yapacaksanız.
  3. Makinanın çevirme teline hamur tamamen yapışıncaya kadar karıştırın. Yani hamur kabının etrafında hiç hamur kalmayacak şekilde hamur kendini toparlayacak.
  4. Ardından hamuru tabanını yağladığım kaba aldım. Hamur yayıldıkça 3 4 kez katlama yaptım. Tezgah üzerinde son şeklini verip mayalanma kabına alıp buzdolabında soğuk mayalandırdım.
  5. Yuvarlak döküm tencerede 30 dakika 250 derecede kapağı kapalı, 25 dakika 200 derecede kapağı açık pişirdim. Pişince soğumasını bekleyip kestim. Ayrıntılı yapım aşamaları için hikayeler kısmına bakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ekşi Mayalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler 350 gram normal un50 gram tam buğday unu100 gram ekşi maya250 gram oda sıcaklığında su15 gram zeytinyağı10 gram tuz Süslemek ı̇çı̇n DomatesSucukZeytinKırmızı biberYeşil biberMısır Ekşi Mayalı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı tam buğday unu (450 gr)1 su bardağı su150 gram etkin ekşi maya1/2 (yarım) çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için)1 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı susam1 yemek kaşığı iç ay çekirdeği1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 200 gram ekşi maya350 gram su300 gram beyaz un200 gram tam buğday unu10 gram tuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unları ve tuzu yoğurma kabında karıştırıyoruz. Ekşi maya ve suyu karıştırıp bir kaşıkla unu yavaş yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler 600 gram ekmeklik un50 gram sarı un50 gram tam buğday unu140 gram aktif ekşi maya430 gram su12 gram tuz (20 gram su ile ıslatılmış) Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su ve un karıştırılarak hazırlanan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt