Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek yemek kaşığı yoğurt suyu2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı3 yemek kaşığı süt (Olmasa da olur)2 su bardağı ılık suKıvam alana kadar un (Takriben 8 su bardağı)1 ,5 yemek kaşığı ekşi maya Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeleri ekliyoruz Unu katıp eksi mayayı üzerine ekleyip yoğurmaya başlayalımElimizi bırakana dek dürüstçe yoğrulması lüzumlu Eğer hamur elinize yapışırsa hafif elinizi yağlayarak ya da unlayarak hamuru bıraktırabilirsinizSonradan yoğurduğunuz kabin içindeki hamurun ağzını diğer bir kap yardımıyla veya kabınız kapaklıysa kapağını kapatarak kaloriferin yanında bekletelimÜzerini battaniye saralım 5 6 saat kadar mayalanmasını bekleyelim Daha sonrasında hamuru tezgaha alıp 4 eşdeğer büyüklükte bezelere ayıralım tepsiye koyalım fırında yaklaşık 1 yada 1 buçuk saat pişirelim fFırından çıkar çıkmaz birazcık tereyağını üstüne sürersek üstteki kabukları yumuşak ve parlak olur Hamuru mayası kendi ellerinizle yaptığınız bu ekmeği afiyetle yiyiniz ol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.