Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Ekmek Mayası Tarifi

Ekşi Ekmek Mayası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ekşi Ekmek Mayası Tarifi İçin Malzemeler

*Ekşi mayalı herhangi bir ekmek dilimi
*Su
*Un

Ekşi Ekmek Mayası Tarifi Yapılışı Bir köy seyahatimde tam olarak köylü kadınların yaptığı ekşi mayalı köy ekmeğini aldım ( ama bu işlem Trabzon ekmeği diye satılan ekşi mayalı herhangi bir ekmekle de olur ) Eve dönünce hemen bir kavanoza ekmeğin içinden avuç içi kadar alıp ufaladım ve bir miktar su koydum Buzdolabına yerleştirdim, aklıma geldikçe hızlıca çalkaladım 3 gün bu işlemi yaptım ekmekler iyice açıldı puding gibi fakat daha sulu bir bir kıvam aldı Tepeleme 1 çay kaşığı un ile karıştırdım iyice çalkaladım bu şekilde gene 1 gün daha bekledim 5 gün gene un yedirdim ve iyice karıştırdım artık cıvık hafif katı kıvamda idi ve mayalanma belirtileri vardı Kapağı sıkmadan toz olmasın diye üstünde tutarak artık dışarı da beklettim 1 hafta boyunca bu işlemi yaptım Tepeleme 1 çay kaşığı unla her gün karıştırıp bazen de kapağı açık bıraktım ki ortamın havasından mayalansın ve 2 haftanın sonunda kendi kendine kabaran fosur fosur bir maya elde etim
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt