iltasyazilim
FD Üye
Resimli Ekşi Aşı Tarifi
Antakya yöresine ait ekşi aşı tarifi
Malzemeler:
1 yemek yemek kaşığı un
1 nehir bardağı istikrarsız yağ
1 nehir kaşığı limon tuzu
1 akarsu kaşığı şeker
5 diş sarımsak
3 yemek yemek kaşığı salça
2 adet havuç
1 adet soğan
Köfte Malzemeleri:
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr vurma kuzu eti
150 gr koyun iç yağı
2 su bardağı kepekli bayağı karmakarışık ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Bu nefis çorba için ilk kez tepsiye iki su bardağı kepekli ve alışılagelmiş karışık bulgur dökülür Biber salçası ve kıyılmış soğan eklenir Harca kimyon ve bir tatlı kaşığı da tuzlu serpilir 1 yemek kaşığı unun ardındaki harç hafif suyla ıslatılır ve karıştırılır Harçtan misket köfteler koparılır ve yuvarlanır Dış harç için dövülmüş kuzu eti ve bulgur ham köfte usulü yoğurulur Harçtan koparılan parçalardan ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır Suyla ıslatılan elde köfte muhabere parmağıyla çevire çevire oyulur İç yağ ve baharatla yoğrulan bilye köfteler koyulduktan sonradan oruklar avuç içinde kavranarak tepesinden kapatılır
Bir çay bardağı akışkan yağ eklenen tencereye sarımsak ve havuçlar ilave edilir Soğanlar da kavrulmak üzere ocağa alınır Tencereye 1 kaşık undan sonradan 3 yemek yemek kaşığı salça koyulur Tüm içeriğe salça ve sıcak su ilave edilir Limon tuzu eklendikten sonra aşa toz şeker serpilir Dışı bulgurlu kıymalı, harcı iç yağlı ve baharatlı köfteler tencereye atılır Pişen ekşi aşı derin bir kasede servis edilir *
Antakya yöresine ait ekşi aşı tarifi
Malzemeler:
1 yemek yemek kaşığı un
1 nehir bardağı istikrarsız yağ
1 nehir kaşığı limon tuzu
1 akarsu kaşığı şeker
5 diş sarımsak
3 yemek yemek kaşığı salça
2 adet havuç
1 adet soğan
Köfte Malzemeleri:
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr vurma kuzu eti
150 gr koyun iç yağı
2 su bardağı kepekli bayağı karmakarışık ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Bu nefis çorba için ilk kez tepsiye iki su bardağı kepekli ve alışılagelmiş karışık bulgur dökülür Biber salçası ve kıyılmış soğan eklenir Harca kimyon ve bir tatlı kaşığı da tuzlu serpilir 1 yemek kaşığı unun ardındaki harç hafif suyla ıslatılır ve karıştırılır Harçtan misket köfteler koparılır ve yuvarlanır Dış harç için dövülmüş kuzu eti ve bulgur ham köfte usulü yoğurulur Harçtan koparılan parçalardan ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır Suyla ıslatılan elde köfte muhabere parmağıyla çevire çevire oyulur İç yağ ve baharatla yoğrulan bilye köfteler koyulduktan sonradan oruklar avuç içinde kavranarak tepesinden kapatılır
Bir çay bardağı akışkan yağ eklenen tencereye sarımsak ve havuçlar ilave edilir Soğanlar da kavrulmak üzere ocağa alınır Tencereye 1 kaşık undan sonradan 3 yemek yemek kaşığı salça koyulur Tüm içeriğe salça ve sıcak su ilave edilir Limon tuzu eklendikten sonra aşa toz şeker serpilir Dışı bulgurlu kıymalı, harcı iç yağlı ve baharatlı köfteler tencereye atılır Pişen ekşi aşı derin bir kasede servis edilir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.