Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Aşı Tarifi Resimli

Ekşi Aşı Tarifi Resimli
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Resimli Ekşi Aşı Tarifi

Antakya yöresine ait ekşi aşı tarifi



Malzemeler:

1 yemek yemek kaşığı un
1 nehir bardağı istikrarsız yağ
1 nehir kaşığı limon tuzu
1 akarsu kaşığı şeker
5 diş sarımsak
3 yemek yemek kaşığı salça
2 adet havuç
1 adet soğan

Köfte Malzemeleri:

1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr vurma kuzu eti
150 gr koyun iç yağı
2 su bardağı kepekli bayağı karmakarışık ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un


Yapılışı:

Bu nefis çorba için ilk kez tepsiye iki su bardağı kepekli ve alışılagelmiş karışık bulgur dökülür Biber salçası ve kıyılmış soğan eklenir Harca kimyon ve bir tatlı kaşığı da tuzlu serpilir 1 yemek kaşığı unun ardındaki harç hafif suyla ıslatılır ve karıştırılır Harçtan misket köfteler koparılır ve yuvarlanır Dış harç için dövülmüş kuzu eti ve bulgur ham köfte usulü yoğurulur Harçtan koparılan parçalardan ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır Suyla ıslatılan elde köfte muhabere parmağıyla çevire çevire oyulur İç yağ ve baharatla yoğrulan bilye köfteler koyulduktan sonradan oruklar avuç içinde kavranarak tepesinden kapatılır

Bir çay bardağı akışkan yağ eklenen tencereye sarımsak ve havuçlar ilave edilir Soğanlar da kavrulmak üzere ocağa alınır Tencereye 1 kaşık undan sonradan 3 yemek yemek kaşığı salça koyulur Tüm içeriğe salça ve sıcak su ilave edilir Limon tuzu eklendikten sonra aşa toz şeker serpilir Dışı bulgurlu kıymalı, harcı iç yağlı ve baharatlı köfteler tencereye atılır Pişen ekşi aşı derin bir kasede servis edilir *
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt