Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekolojik dengenin saglanmasi icin organik tarimin onemi nedir

0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

organik tarımın önemi ve amacı

Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi bitmiş kurmaya karşın, insana ve çevreye dost üretim sistemlerini içermekte olup, başlıca olarak sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar ve mineral gübrelerin kullanımını yasaklaması yanında, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, doğal düşmanlardan faydalanmayı nasihat eden, bütün bu olanakların kapalı bir sistemde oluşturulmasını öneren, üretimde yalnızca arz artışının değil bununla birlikte mahsul kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şeklidir

Son yıllarda gerek tarımsal ilaçların, gerekse gübrelerin bilinçsizce kullanımı bitkisel üretimde artışın yanına düşük kalite ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur Toprağın derinlerine sızan fosfor ve nitrat tatlı su kaynaklarına ulaşmakta bu da insan, evcil hayvan ve yaban hayatı açısından önemli problemlere yol açmaktadır Ayrıca kimyasal tarım ilaçları toprakta birikmekte, bitki sağlığını negatif yönde etkileyerek ekolojik dengeyi bozmaktadır

Bu negatif koşullar karşısında gelir düzeyi yüksek olan ülkeler ilk kez almak üzere birçok ülkede bilinçlenerek örgütlenen üretici ve tüketiciler, doğayı yıkım etmeyen yöntemlerle insanlarda zehirli tesir yapmayan tarımsal ürünleri üretmeyi ve tüketmeyi tercih etmişler Bu amaçla yeni bir üretim tarzı olarak Ekolojik ya da Organik Tarım ortaya çıkmıştır

Ekolojik tarım bir ürünün ekim ya da dikiminden daha sonra hiçbir dilekçe yapılmadan kendi haline terkedilmesi ya da yıpranmış bir işletmecilik şekline dönüş değildir Tersine geleceğin ihtiyaçlarına karşın görüşlere dayanan, dikkat, veri ve özveri gerektiren bir tarım şeklidir

Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime değin her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal imal biçimidir Organik tarım, eko sistemde yanlış uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi her tarafta kurmaya yönelik, insana ve çevreye arkadaş üretim sistemlerini içermektedir

Her türlü sentetik, kimyasal ilaçlar ve gübrelerin kullanımının yasaklanması yanına organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, asalak ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden bütün bu imal tarzında üretimde miktar artışı değil ürünün kalitesinin yükseltilmesini amaçlanmaktadır Günümüzde sadece organik tarımla toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak mümkün olmaktadır *

858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt