bilgisayarci
FD Üye
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Kullanılan ölçü 250 ml su bardağı ile ölçülmüştür
Ön hamuru için 12 saat sıcak ortamda bekletilecek
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tozmaya
- 1 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paketten kalan tozmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardak un (Yumuşak ele yapışmayacak)
Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden ısınmış alt üst ayar 250 derecede fırın içine bir kaseye kaynatıp su koyduğunuz kap fırının içine koymuş olacaksınız yaklaşık 20 dakika pişirilecek(her fırın farklıdır pişme süresi değişebilir).
- Ön hamuru alıp ikinci hamur malzemesi katılıp yoğurulur ve 45dk kabarması için bir kenara alın.
- 8-9 bezeye bölün üzerini örtün ve 10 dakika bekletin elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve katlayarak ve her katlamada parmakla uçlarına basın ve ekmek şekli verip kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine bir jilet veya bucakla çizik attın ayran sürün ve aralıklı fırın tepsisine koyun.
- 45 dk dinlendirin.
- Sonra ısınmış fırına koyun pişirin afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.