Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek

Ekmek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
ekmek.jpg

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler


Kullanılan ölçü 250 ml su bardağı ile ölçülmüştür

Ön hamuru için 12 saat sıcak ortamda bekletilecek
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tozmaya
  • 1 su bardağı un
İkinci hamuru için malzemeler:
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paketten kalan tozmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardak un (Yumuşak ele yapışmayacak)

Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önceden ısınmış alt üst ayar 250 derecede fırın içine bir kaseye kaynatıp su koyduğunuz kap fırının içine koymuş olacaksınız yaklaşık 20 dakika pişirilecek(her fırın farklıdır pişme süresi değişebilir).
  2. Ön hamuru alıp ikinci hamur malzemesi katılıp yoğurulur ve 45dk kabarması için bir kenara alın.
  3. 8-9 bezeye bölün üzerini örtün ve 10 dakika bekletin elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve katlayarak ve her katlamada parmakla uçlarına basın ve ekmek şekli verip kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Üzerine bir jilet veya bucakla çizik attın ayran sürün ve aralıklı fırın tepsisine koyun.
  5. 45 dk dinlendirin.
  6. Sonra ısınmış fırına koyun pişirin afiyet olsun.
Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt