
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 paket maya kuru yada yaş
- Tuz
- Ilık su
- Yoğurt
Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu, mayayı ,tuzu ekleyip hamur toparlanana kadar ılık su ile yoğuralım.
- Hamur yumuşak olacak çok un koyup sert yapmayalım.
- Üstüne tepsi kapatıp 40- 45 dakika bekletelim.Mayalansın.
- Mayası geldikten sonra istediğiniz boyutta küçük yada büyük bezeler alıp ekmek şekli verelim.
- Tepsinin altını yağladıktan sonra ekmekleri dizip bıçakla çizik atalım.
- 20 dakika tepsi mayasını bekleyelim.
- Sonra üstüne yoğurt sürüp fırına atıp 230 derecede pişirelim. Afiyet olsun
not; ekmeğe boşa para vermenize gerek kalmayacak.