Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek

Ekmek
0
58

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ekmek.jpg

Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 – 1, 5 paket un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya (levure boulangère)
  • Aldığı kadar su

Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Paket mayayı alıp su dolu bir taş ıcinde 10dk bekletelim.
  2. Un ve tuz’u karıştıralım maya ve suyu ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Hamuru bir iki saat dinlenmeye bırakıyorum.
  4. Daha sonra uygunca kabardıktan sonra alıp iki yahut üç isteğe nazaran modüle ayırıyorum üstüne ıslanmış fırça ile şu geçiyorum ve çizik atıyorum.
  5. Daha sonra fırın ısısına kadar tekrar bekletiyorum hamuru, ekmekleri evvelden ısıtılmış fırına 230 c de 20 -25 dkka kızarana kadar pişiriyorum.
  6. Ben fırının altına boş bir borcamda biraz şu koyuyorum ve tepsiyi en alta koyuyorum.
    Afiyet olsun.230c* – (chaleur tournante), en alt sırada yaklaşık 20-25 dkka pisiyor.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt