iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı esmer un
*2 su bardağı beyaz un
*Yarım su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kuru maya
Ekmek Tarifi Yapılışı yarım su bardağı ılık hale getirdiğimiz suyumuza şeker ve mayamızı ilave edip köpürene kadar karıştırıyoruz köpürdükten sonra tuz ve unu ilave ediyoruz ve ılık su ile destekleyerek ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz hamurumuzu 40 dk dinlendiriyoruz dinlenen hamurumuza 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek 5 dk havasını alacak şekilde yoğuruyoruz daha sonra baton kek kalıbımızı sıvıyağ ile çok az olmak şartıyla yağlıyoruz ve hamurumuzu güzelce onun içine yerleştiriyoruz kalıbımıza koyduğumuz hamurumuzu tekrar kabarana kadar mayalanmaya bırakıyoruz mayalanma işlemimiz tamamlandıktan sonra 180 derecede ayarda olan fırınımıza yerleştiriyoruz yalnız fırınımızın içine ısıya dayanıklı bir kapta su da koyuyoruz ve 3540 dk pişiriyoruz fırının içine koyduğumuz su ekmeğimizin yumuşak olmasını sağlayacaktır ekmeğimiz fırından çıkınca üzerine su serpiyoruz ayrıca son olarak ekmeğimizin üstüne gazete ve onun üstüne de havlu örtüyoruz soğumaya bırakıyoruz
*2 su bardağı esmer un
*2 su bardağı beyaz un
*Yarım su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kuru maya
Ekmek Tarifi Yapılışı yarım su bardağı ılık hale getirdiğimiz suyumuza şeker ve mayamızı ilave edip köpürene kadar karıştırıyoruz köpürdükten sonra tuz ve unu ilave ediyoruz ve ılık su ile destekleyerek ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz hamurumuzu 40 dk dinlendiriyoruz dinlenen hamurumuza 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek 5 dk havasını alacak şekilde yoğuruyoruz daha sonra baton kek kalıbımızı sıvıyağ ile çok az olmak şartıyla yağlıyoruz ve hamurumuzu güzelce onun içine yerleştiriyoruz kalıbımıza koyduğumuz hamurumuzu tekrar kabarana kadar mayalanmaya bırakıyoruz mayalanma işlemimiz tamamlandıktan sonra 180 derecede ayarda olan fırınımıza yerleştiriyoruz yalnız fırınımızın içine ısıya dayanıklı bir kapta su da koyuyoruz ve 3540 dk pişiriyoruz fırının içine koyduğumuz su ekmeğimizin yumuşak olmasını sağlayacaktır ekmeğimiz fırından çıkınca üzerine su serpiyoruz ayrıca son olarak ekmeğimizin üstüne gazete ve onun üstüne de havlu örtüyoruz soğumaya bırakıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.