
Ekmek Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yumurta
- Anneme yaptığım için tuz eklemedim, siz ekleyebilirsiniz
- Aldığı kadar un (Tam buğday unu kullandım.)
- 1 tane kabartma tozu
Ekmek Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm materyalleri çırpıyoruz, birbiriyle özdeşleştiğinde yavaş yavaş unu ekleyip ne sert ne yumuşak hamur olacak formda yoğurup 10 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamurdan istenilen büyüklükte kesimler alıp ekmek biçimi veriyoruz.
- Üzerine bıçakla çizikler atıyoruz.
- Sonra üzerine 2 yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 250 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.