
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
- Kek için :
- 3 adet yumurta
- 3 türk kahvesi fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve kabartma tozu vanilya ve unu ekleyelim karışım hazır olunca orta boy fırın kabına dökelim.
- 170°dereclik fırında 25dakika kapak açılmadan pişirmeye bırakalım.
- Daha sonra şerbete geçelim ocağa alınan tencereye 2 su bardağı şeker eklenir ve sulanana kadar pişiriyoruz
- Karamel kıvamına gelince suyu yavaş yavaş ekleyelim ve şeker iyice eridikten sonra ocaktan alıyoruz soğumaya bırakın.
- En son üzeri kreması için vanilya ve hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve hindistan cevizi eklenir ve ocaktan alınır.
- Daha sonra soğuyan kek için ılıyan şerbeti dökelim ve kremasını üzerine eşit miktarda yayıyoruz.
- Süsleyerek buzdolabında 5 saat dinlendirelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun ????????????????????????????????????????????????????????.