
Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kemal paşa (140 gr)
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay kaşığı limon suyu
- 1 paket kaymak
- 2 kaşık krema (isteğe bağlı kaymağı sıkılabilir hale getirmek için kullandım)
Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı Yapılışı
- Şekerimizi yanmaz geniş bir tencereye alalım daima karıştırılarak erimesini sağlayalım eriyip karemelize olana kadar eriyen şekerin altı kapatılır .
- 2 dakika kadar bekleyip suyumuzu ek edelim ocağı açalım şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatalım.
- Büsbütün eriyen şerbetimize yağ ve limonu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kısıp akabinde Kemalpaşalarımızı ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp orta karıştırarak Kemalpaşalar uygunca şişene kadar kaynatılır .
- Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte kaynamalı yoksa tatlılarımız patlar parçalanır .
- Şerbetini çeken tatlıların altı kapatılır kapağını da kapatıp 10 -15 dakika kendi buharında odası sıklığına gelene kadar bekletilir .
- Dolaba kaldırılır yeterlice soğuyan tatlılar isteğe nazaran servis edilir.
- Ben tatlılarımı 180 gr kaymak iki yemek kaşığı süt kreması ile çırpıp soğuttuğum kaymak ile servis ettim.
Dikkat edilmesi gereken püf noktalar.


Suyu döktükten sonra şeker sertleşecektir bu sizin gözünüzü korkutmasın 5 -10 dk ya eriyecektir.