Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur :
- 2-3 adet ekmek hamuru
- 300 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 5-6 adet yeşil sivri biber
- 3 adet büyük boy domates
- 1 demet maydanoz
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Yeterli miktarda tuz
- Karabiber
Ekmek Hamurundan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kabın içerisine küçük küçük olacak şekilde doğrayalım.
- Sonra kıymayı ve baharatları ekleyelim ve fazla sıkmadan yoğuralım.
- Ardından ekmek hamurunu limon ???? büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Islak olmayan yerde bezenin üzerine bir tutam un serpip merdane yardımı ile ince açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine iç harçtan bir miktar alarak kaşıkla ya da elimiz ile heryerin yayalım.
- Bütün hamurları böyle hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine dizip önceden 200 derecelik fırına atıp iç malzemesi ile pişirip kızarınca fırından alıp bir sofra bezinin içinde muhafaza edip sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.
- Ya da bir tavanın içerisine koyup kısık ateşte üzerine kapak kapatarak 15 dk kontrollü pişirebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.