iltasyazilim
FD Üye
Ekmek Hamuru İle Pırasalı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ekmek hamuru
İç Harcı İçin:
*1 bağ pırasa
*100 gr kıyma
*45 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1? er çay kaşığı pul biber, kırmızı toz biber, kekik
*yarım çay kaşığı karabiber
*tuz, sıvı yağ
Üzerindeki Sosu İçin:
*1 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı yoğurt
*yarım çay bardağı sıvı yağ
Ekmek Hamuru İle Pırasalı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Fırından aldığımız ekmek hamurunu vaktiniz varsa 1 saat kadar dinlendirelim
İç harcı için: Soğan ve pırasayı küçük olacak şekilde yemeklik doğrayalım Kıymayı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım Ardından pırasa ve soğanları ilave edip yeteri miktarda sıvı yağ ve tuzunu ekleyelim Kapağını kapatıp arada karıştırarak kavuralım Kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım Baharatları da ilave edip 23 dakika daha pişirip altını kapatalım Yuvarlak fırın tepsisini yağlayalım 2 adet ekmek hamurunu tepsiye alıp elimizi çok hafif yağlayarak tepsinin içerisinde tepsi boyutunda açalım İç harcı üzerine yayalım Kalan 2 hamuru da hafif unlayıp merdane yardımıyla tepsi boyutunda açıp üzerine kapatalım Kenarlarını açılmasın diye parmaklarımızla içine doğru bastıralım Ardından kare olarak dilimleyelim
Sosu için: Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı çırpalım Böreğin üzerine döküp fırça yardımıyla her yerine yaydıralım Önceden ısıtılmış 190200 derece fırında pişirebilirsiniz ( davul fırın kullandım benim böreğim yarım saatte pişti) fırından çıkınca üzerine çok az su sürüp tepsi kapatıp dinlendirip yumuşatalım Dinlenen böreğimizin bıçakla kesik yerlerinin üzerinden tekrar geçip servis edelim Afiyet şeker olsun
*4 adet ekmek hamuru
İç Harcı İçin:
*1 bağ pırasa
*100 gr kıyma
*45 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1? er çay kaşığı pul biber, kırmızı toz biber, kekik
*yarım çay kaşığı karabiber
*tuz, sıvı yağ
Üzerindeki Sosu İçin:
*1 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı yoğurt
*yarım çay bardağı sıvı yağ
Ekmek Hamuru İle Pırasalı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Fırından aldığımız ekmek hamurunu vaktiniz varsa 1 saat kadar dinlendirelim
İç harcı için: Soğan ve pırasayı küçük olacak şekilde yemeklik doğrayalım Kıymayı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım Ardından pırasa ve soğanları ilave edip yeteri miktarda sıvı yağ ve tuzunu ekleyelim Kapağını kapatıp arada karıştırarak kavuralım Kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım Baharatları da ilave edip 23 dakika daha pişirip altını kapatalım Yuvarlak fırın tepsisini yağlayalım 2 adet ekmek hamurunu tepsiye alıp elimizi çok hafif yağlayarak tepsinin içerisinde tepsi boyutunda açalım İç harcı üzerine yayalım Kalan 2 hamuru da hafif unlayıp merdane yardımıyla tepsi boyutunda açıp üzerine kapatalım Kenarlarını açılmasın diye parmaklarımızla içine doğru bastıralım Ardından kare olarak dilimleyelim
Sosu için: Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı çırpalım Böreğin üzerine döküp fırça yardımıyla her yerine yaydıralım Önceden ısıtılmış 190200 derece fırında pişirebilirsiniz ( davul fırın kullandım benim böreğim yarım saatte pişti) fırından çıkınca üzerine çok az su sürüp tepsi kapatıp dinlendirip yumuşatalım Dinlenen böreğimizin bıçakla kesik yerlerinin üzerinden tekrar geçip servis edelim Afiyet şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.