Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekler

Ekler

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
ekler.jpg

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

• 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için;
  • 100 ml sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı bitter damla çikolata(yoksa 80gr kare şeklinde olan bitter çikolata kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz .Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını alıyoruz .
  2. Su kaynamaya başlayıp tereyağı eriyince içerisine 2 su bardağı unu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın .
  3. 2 dk kadar bu şekilde pişiriyoruz.
  4. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz .
  5. Hamuru ara ara kırıştırın ki üstü kabuk bağlamasın .
  6. Hamurun iyice soğuyan hamura yumurtaları teker teker yedirerek kırıyoruz .
  7. Önce bir tanesi kırın tahta kaşık ya da çırpma teli ile güzelce karıştırarak yedirin.
  8. Daha sonra diğer yumurtayı kırın yine çırparak yedirin .
  9. Bu şekilde yumurtaları tek tek hamura yedirirseniz çok güzel kabaracaktır.
  10. Hamurun kıvamı çok katı değil çok akışkan da değil yapışkanlı bir hamur olacak benim yumurtalarım küçük olduğu için ben 4 tane yumurta kullandım eğer yumurtanız büyük ise 3 tanede yeterli gelecektir .
  11. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurup bi 15 dk kadar hamuru muhakkak dinlendirin yoksa yeterince kabarmaz .
  12. Dinlenen hamuru daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4-5 cm uzunluğunda sıkın sıktıklarınızın arasında mesafe olsun .
  13. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü bir şekilde pişirin .
  14. Altı üstü kızarınca fırından alın soğumaya bırakın, ben dakika tutmadım açıkçası ama tahmini 30-35 dk kadar pişiyor .
  15. Kremasını hazırlayalım ;onun için bir tencereye sütümüzü,şekerimizi,unumuzu ve yumurta sarımızı alıyoruz .
  16. Ocağın altını açmadan önce güzelce karıştırıyoruz .
  17. Daha sonra ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kremayı pişirin .
  18. Göz göz kaynamaya başlayınca vanilya ekleyip altını kapatın soğumaya bırakın.
  19. Ara ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
  20. Üstü daha sonra soğuyan kremayı tekrar sıkma torbasına doldurun.
  21. Pişen hamurların bir tarafını uzunlamasına kesiyoruz .
  22. İçerisine kremasını sıkın tüm krema bitene kadar eklerin içlerini doldurun.
  23. Üzerine ganaj için sıvı kremayı tencereye aldım .
  24. Kenarlardan hafif tomurcuklar oluşmaya başlayınca çikolataların hepsini ekledim.Altını kapattım .
  25. Tüm çikolata eriyene kadar karıştırdım.
  26. Daha sonra çikolatayı ılıtıp o şekilde ekleri tek tek üstünü ganaja batırdım .
  27. Üzerine beyaz ve sütlü çikolata ile şekil yaptım.
Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt