elektronikci
FD Üye
Ekler Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 3.5 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 100 ml sıvı krema
- 4 yemek kaşığı bitter damla çikolata(yoksa 80gr kare şeklinde olan bitter çikolata kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz .Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını alıyoruz .
- Su kaynamaya başlayıp tereyağı eriyince içerisine 2 su bardağı unu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın .
- 2 dk kadar bu şekilde pişiriyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz .
- Hamuru ara ara kırıştırın ki üstü kabuk bağlamasın .
- Hamurun iyice soğuyan hamura yumurtaları teker teker yedirerek kırıyoruz .
- Önce bir tanesi kırın tahta kaşık ya da çırpma teli ile güzelce karıştırarak yedirin.
- Daha sonra diğer yumurtayı kırın yine çırparak yedirin .
- Bu şekilde yumurtaları tek tek hamura yedirirseniz çok güzel kabaracaktır.
- Hamurun kıvamı çok katı değil çok akışkan da değil yapışkanlı bir hamur olacak benim yumurtalarım küçük olduğu için ben 4 tane yumurta kullandım eğer yumurtanız büyük ise 3 tanede yeterli gelecektir .
- Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurup bi 15 dk kadar hamuru muhakkak dinlendirin yoksa yeterince kabarmaz .
- Dinlenen hamuru daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4-5 cm uzunluğunda sıkın sıktıklarınızın arasında mesafe olsun .
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü bir şekilde pişirin .
- Altı üstü kızarınca fırından alın soğumaya bırakın, ben dakika tutmadım açıkçası ama tahmini 30-35 dk kadar pişiyor .
- Kremasını hazırlayalım ;onun için bir tencereye sütümüzü,şekerimizi,unumuzu ve yumurta sarımızı alıyoruz .
- Ocağın altını açmadan önce güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kremayı pişirin .
- Göz göz kaynamaya başlayınca vanilya ekleyip altını kapatın soğumaya bırakın.
- Ara ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
- Üstü daha sonra soğuyan kremayı tekrar sıkma torbasına doldurun.
- Pişen hamurların bir tarafını uzunlamasına kesiyoruz .
- İçerisine kremasını sıkın tüm krema bitene kadar eklerin içlerini doldurun.
- Üzerine ganaj için sıvı kremayı tencereye aldım .
- Kenarlardan hafif tomurcuklar oluşmaya başlayınca çikolataların hepsini ekledim.Altını kapattım .
- Tüm çikolata eriyene kadar karıştırdım.
- Daha sonra çikolatayı ılıtıp o şekilde ekleri tek tek üstünü ganaja batırdım .
- Üzerine beyaz ve sütlü çikolata ile şekil yaptım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.