elektronikci
FD Üye

Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı dolusu şeker
- Yarım paket sıvı krema (100 gram)
- 160 gram sütlü çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremanın hazırlanışı için; sıvı krema hariç tüm malzemeleri bir kap içinde çırpalım süzerek tencereye alalım. Ocakta devamlı karıştırarak pişirelim.
- Pişen kremayı ara ara karıştırarak soğutalım. Yarım paket kremayı da ekleyip hızlıca çırpalım (Fazla çırpmayın)sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldıralım.
- Hamurun hazırlanışı hamuru için; tencereye tereyağı, suyu, şeker, tuz ve vanilyayı alıp hafif kaynatalım. Ocağı kısıp unu ekleyelim, hızlıca karıştıralım.
- Hamur toplanınca devamlı karıştırıp 4 dakika pişirelim. Ocaktan alıp çırpma kabına alalım ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.
- Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkalım. 150 derece ısıtılmış fırında hiç kapağı açmadan pişirelim. Benim fırınım 45 dakika pişirdi siz fırınınıza göre kontrollü olun (Piştikten sonra 30 dakika fırında bekletiyorum)
- Soğuyan ekleri bıçakla kesip içlerini krema ile dolduralım. Üzerine benmari usulü eritilen çikolataya batırıp buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun????