
Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 paket bitter çikolata(80 gr)
- Antep fıstığı
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için 1 su bardağı suyu ve 3 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye koy.
- Kaynadıktan sonra unu koy ve karıştır. 2 dakika karıştırdıktan sonra kapatın.
- 4 yumurtayı tek tek kırın ve çatalla ezin.
- Daha sonra sıkma torbasına koyup şekillendirin. 35-37 dakika 175 derece fırında pişirin.
- Kreması için; sütü, unu, şekeri karıştırın kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi çırpın. Kremanız hazır.
- Pişen hamurları ikiye bölün kremasını sıkma torbasıyla doldurun. Üzerine çikolatayı eritin ve bandırın. Antep fıstığı ile süsleyiniz.