bilgisayarci
FD Üye

Ekler Tanımı İçin Materyaller
Kreması için;
- 800 ml süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağından bir parmak az mısır nişastasi
- 1 su bardağı dolusu un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 türk kahve fincanı soğuk süt
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 4 adet yumurta
- 200 gram eritilmiş çikolata/ 100 gram sütlü+100 gram bitter kullandım
- Küçük bir modül eritilmiş beyaz çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için:süt,şeker ve yumurta sarısı tencereye alınıp güzelce çırpılır.
- Daha sonra un ve nişasta ek edilip güzelce karıştırıp ocağın altını yakalım ve koyu kıvam alana kadar karıştıralım.
- Muhallebimizi öteki bir kaba alıp üzerini streç ile kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Krem şantiye süt ile çırpıp soğuyan muhallebiye karıştıralım ve mikserle çırpalım.
- Hamuru için: tencereye su,tuz, yağ,vanilya ve şeker alınarak kaynatalım.
- Kaynamaya başlar başlamaz un ek edelim ve kısık ateşte toplanana kadar karıştırarak pişirelim.
- Hamur pişince soğuması bekleyelim.
- Soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılıp mikser ile çırpalım.
- Hamuru sıkma torbasına dolduralım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olacak halde sıkalım.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında 45-50 dk denetimli pişirelim.
- Ekler hamuru piştikten sonra ortadan ikiye kesip tabanına bol krema sıkılır.
- Üst kısmına eritilmiş çikolataya batırılıp kremanın üzerine kapatılır.Beyaz çikolata ile süslenir.
- 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun .
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı