
Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı frambuaz (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
- 1,5 su bardağı böğürtlen (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
- 10 adet çilek (rondodan geçirilmiş)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- Hazır meyveli sosda kullanılabilir
Ejder Meyvesi Görünümlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, toz şeker, irmik, nişasta ve mavi haşhaş tohumunu derin bir tencereye alın ve kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.
- Kıvamı koyulaşmış olan muhallebinin üzerine tereyağı ve vanilini de ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Yağlanmış kalıbımızın içerisine haşhaşlı muhallebimizi aktaralım ve üzerini düzeltip oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Ayrı bir sos tenceresinde dondurulmuş ve rondodan geçirilmiş frambuaz, böğürtlen ve rondodan geçirilmiş çileği karıştıralım. 4
- Üzerine nişasta ve suyu ekleyip koyulaşana kadar kaynatın.
- Son olarak toz şeker ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Buzdolabında beklettiğimiz haşhaşlı muhallebimizi kalıptan çıkaralım.
- Üzerine meyve sosunu ekleyelim ve buzdolabında tekrardan 2 saat bekletelim.
- Hazırlamış olduğumuz tatlımızı buzdolabından çıkaralım ve streç filmle meyve soslu kısmını ve kenarlarını kaplayalım.
- Ufalanmış olan ıspanaklı keki boşlukta kalan kısma güzelce yayalım.
- Keki üst kısma yaydıktan sonra streç filmi tatlının üzerinden kaldıralım.
- Ejder tatlısını dilimleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Biraz uğraştırıcı olsa da tarifi istenecek lezzette bir tatlıdır kendileri. Tekrardan afiyet olsun