Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eğitim Sosyolojisinin Önemi

0
204

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Eğitim Sosyolojisinin Önemi Nedir,
Eğitim Sosyolojisinin Önemi Hakkında Bilgi,

Eğitim Sosyolojisinin Niçin Önemlidir
Eğitim Sosyolojisi dersinin öğretmen ve eğitimcilere kazandıracağı yararlar;

a) Bir öğretmenin karşısındaki öğrenciler çok dağıtılmış toplumsal menşelerden; ailelerden, mesken yerlerinden, sosyal derslik ve tabakalardan gelmektedirler Hoca, öğrencilerin içinden çıktığı sosyal çevreyi ve oradaki sosyal ilişkileri iyi bilmelidir

b) Hoca, içinde çalıştığı okuldaki toplumsal olguyu ve bir sosyal kurum olarak okulun sosyal işleyişini bilmeli; eğitimöğretim çalışmaları esnasında bundan faydalanmalıdır

c) Çağdaş öğretim yerine getirmek isteyen bir hoca, karşısındaki öğrenci grubunun özelliklerini bilmeli; grup dinamizmi, grup tavır ve dayanışması ile ilgili bilgi sahibi olmalıdır

d) Eğitim Sosyolojisi, öğretmenlere, içinde bulundukları toplumun kültürü, eğitimi etkileyen toplumsal güçler ve etkileme biçimleri, toplumsal gelişme, toplumsal roller vs konularında dinç bilgiler vermektedir

e) Eğitim Sosyolojisi, ülkenin ve modern toplumsal düzenin eğitim sorunları karşı, öğretmenlerin daha bilinçli hareket etmelerinde ve olası çözümler göstermelerinde yardımcı olur *

858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt