Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eğir Faydaları

Eğir Faydaları
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Eğir Yararları
Eğir Kokunun Faydaları Nelerdir

imagesegirfaydalari5ad537f6cc237

Eğir, azakeğeri, ve hazambel olarak da bilinen bu su bitkisi, genellikle gollerin, su birikintilerinin ve durgun suların kıyılarında yetişir Kıyı camurunda yatay olarak gelişen kokten cıkan kılıc bicimindeki yapraklar 1 m' ye kadar yukselir Yassı bir yapıya sahip olan sapın ortasında, konik biciminde yeşilden kahverengi sarıya kadar değişebilen bir kocan vardır Cok yıllık, otsu bir bitkidir

Faydası :

Eğir koku guclendirici etkileri nedeniyle, yalnızca sindirim sistemi genel gucsuzluğunde, mide ve bağırsak gazlarında ve koliklerinde kullanılmakla kalmayıp, beze ve gut hastalıklarında da buyuk bir başarıyla yardım eder Tembel midelerin ve bağırsakların ısıtılmalarında ve salgılardan arındırılmalarında bitki cok başarılıdır Metabolizma ve bağırsak tembelliklerinde olduğu kadar, kansızlık solgunluklarında ve odemlerde de onerilir Kilolarını iyi beslenmemekten oturu yitirmemiş olan cok zayıf kişiler, eğir koku cayı icmeli ve arada sırada, eğir koku katkılı banyolar almalıdırlar Bitki, iştahsızlığı giderir, bobrek rahatsızlıklarında yardım eder ve tum bedenin temizlenmesini sağlar Hatta son zamanlarda cocuklarda sıkca gorulmeye başlanan, tahıl alerjilerinde bile, eğir cayı yardım eder Kurutulmuş kok yavaş yavaş ciğnendiğinde, kişiyi sigara alışkanlığından kurtarabilir Taze eğir kokunun ozsuyu kapalı gozkapaklarına surulduğunde, zayıf gozler guclenir Gozkapakları birkac dakika kapalı tutulduktan sonra, soğuk suyla yıkanmalıdır Kokler akşamdan soğuk suya koyulup, ertesi gun kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi icin 5 dakika beklenir Biraz soğuması beklendikten sonra, cok soğuk olmayan bu suyun icinde organlar 20 dakika banyo edilir Bu su, yeniden ısıtılarak, 34 kere daha kullanılabilir Soğuk ellerde ve ayaklarda da bu banyolar yardımcı olur Ama bu gibi durumlarda, banyo suyu mumkun olduğu kadar sıcak olmalıdır

858,536Konular
981,826Mesajlar
32,339Kullanıcılar
ryzegrxod1Son üye
Üst Alt