Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege Usulü Tombik Kabak Ve Enginar Dolması

Ege Usulü Tombik Kabak Ve Enginar Dolması
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ege-usulu-tombik-kabak-ve-enginar-dolmasi-8.jpg

Ege Metodu Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet tombik kabak
  • 2 adet büyük uzunluk enginar
  • 1 büyük kahve fincanı pirinç
  • 1/2 (yarım) demet dere otu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Ege Yöntemi Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Kabaklarımızı uygunca yıkayıp içlerini oyuyoruz. Enginarları tabanı düz olacak biçimde saplarını kesiyoruz. Yıkıyoruz.
  2. Pirinçleri yıkayıp bir kaba alıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Nane karabiber 1 çay kaşığı tuz ve yarım bardak zeytinyağını ek edip karıştırıyoruz.
  3. Oyduğumuz kabakların içini fazla olmamak koşuluyla dolduruyoruz. Kestiğimiz bas kısımlarını kapak olarak üzerlerine kapatıyoruz. Enginarların yaprak ortalarına ve orta kısmına iç harcımızı koyuyoruz.
  4. Derin bir tencereye sıkıca diziyoruz. Yarılarına gelecek kadar kaynar su koyuyuz. Zeytinyağı ve tuzu ek edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt