bilgisayarci
FD Üye

Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Materyaller
Tavuk göğsü için:
- 100 g tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 100g bitter çikolata
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
- Unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine sütü ek edelim. Son olarak şekerleri de ekleyerek karıştıralım.
- Tavuk göğsümüz yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak kaplarımıza aktaralım ve soğumaya bırakalım.
- Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
- Üzerine şeker, un, kakao ve nişasta ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştırıp pişirmeye başlayalım.
- Yoğunlaşan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Soğuk suyu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız supangleyi de, tavuk göğsünün üzerine aktaralım.
- Tatlımızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızın üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz halde süsleyelim. Afiyet olsun.

Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı