
Efsane Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 4 çay bardağı pilavlık orta bulgur
- 2 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 domates
- Yarım su bardağı kara lahana
- Zeytinyağı
- Tuz
- Nar ekşisi
- Kimyon
- Karabiber
- Nane
- Yedibahar baharatı
- Pul biber
Efsane Kısır Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulgurunuz derin kapaklı bir kaba alınır.
- İçine soğanımız ince ince doğranır ve üzeri geçecek kadar kaynar su eklenir.
- Kapağı kapatılarak 15 -20 dk dinlenmeye bırakılır.
- Akabinde kara lahana ve havuç rendelenir .
- Kalan materyaller de doğranır .
- Son olarak zeytinyağı ,nar ekşisi, tuz,yedibahar, nane, pul biber ve kimyonda eklenir ( baharatları yağı ve nar ekşisini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz).