
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 tane büyükçe kuru incir (1 su bardağının içinde ıslatılmış)
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı +1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı inciri ıslattığımız su
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kremşanti
- 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir barak suyun içine incirleri bekletelim. Yumuşasın diye 5 dakikanın sonunda incirleri süzelim ve küçük küçük lüp şekline doğruyalım.
- Birbirine yapışmasın diye bir çorba kaşığı unla karıştıralım.
- Genişçe bir kabın içine yumurtayla şekeri ekleyip iyice çırpalım. Sütünü ekliyelim bikaç dakika daha çırpalım.
- Unu, kabarma tozu, vanilya ve tarçını bir süzgece ekleyip yumurtalı karışıma eliyelim ve incirlerimizi cevizimizi ekleyip spatulayla karıştıralım.
- Yağlanmış tepsiye dökelim iyice yayalım.
- 170 derecelik ısınmış alt üst ayarda pişirelim.
- 20 dakikanın sonunda kontrol edelim ve tepsimizi bir alt bölüme bırakıp pişirmeye devam edelim. Benim fırında 35 dakika pişirdim herkesin fırını farklı olur kontrollü olun.
- Diğer yandan kremasını yapalım. Bütün malzemeleri tencereye ekleyip iyice çırpalım ve ateşe alalım kıvam alana kadar çırpalım ve pişirin kremamızı ateşten alalım ve kremşantimizi ekleyip mikserle bikaçdakika çırpalım.
- Kremşanti kullanmak istemeyen bir çorba kaşığı tereyağı yada 100 ml krema kullanabilirsiniz.
- Kremayı diğer yandan şerbet için suyumuzu şekerimizi ateşe alalım kaynadığı an kahvemizi ekleyip ekleyip erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
- Fırından çıkan kekimizi bikaç yerinden kürdanla delelim ve kahveli şerbetimizi ekliyelim ve ılınmış kremamızı üzerine döşeyelim.
- En sonda üzeri için hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli karışımla süslüyelim ve buzdolabında 3- 4 saat bekletelim. Servise hazır.