
Edirne Usulü Yaprak Ciğer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak ciğer
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak un
Edirne Usulü Yaprak Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ciğerlerimizi bir cam kaseye alalım ve 1 bardak süt dökelim ve 15 dakika bekletelim ciğerlerimiz beklerken sütün içerisinde diğer malzemeleri hazırlayalım.
- Daha sonra ciğerlerimizi süzelim ve tuz karabiber dökelim, karıştıralım ve son olarak una bulayalım.
- Önceden kızdırdığımız kızgın yağda 3 dakika kızartalım, kontrolü olarak pişirelim çok pişerse sert olur ciğerlerimiz.
- Daha sonra hazır olan ciğerlerimizin yanına isteğe göre süsleyelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
Edirne Usulü Yaprak Ciğer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı