Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Edirne Tava Ciğer

Edirne Tava Ciğer
0
102

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
edirne-tava-ciger.jpg

Edirne Tava Ciğer Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Çay kaşığı ucuyla karbonata
  • Tuz
Kızartmak için
  • 3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Kurutulmuş biber

Edirne Tava Ciğer Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle edirne metodu tava ciğer için kasabınıza ciğeri incecik kestirebilir yada (bütün ciğeri kesmeden evvel dondurucuda 20 dakika bekletip dondurucudan çıkardığımız ciğeri çok keskin bir bıçak ile çok ince olacak formda keserek dilimleyebilirsiniz). Ben kasapta dilimletiyorum.
  2. Dilimlenen ciğerleri bir süzgece koyalım ve akan suyun altında yıkayalım. Suyunun süzülmesi için 10 dakika kadar bekleyelim.
  3. Suyu süzülen ciğerlerin üzerine biraz tuz ve çay kaşığı ucu ile karbonata serpelim ve karıştıralım. Bu halde buzdolabında 15 dakika bekletelim.
  4. Hazır olan ciğerleri un dolu pak bir poşete koyalım ve poşeti bağlayalım ciğerlerin her tarafının unlanana kadar poşeti sallayalım sonra ciğerleri bir süzgece koyalım ve fazla unu eleyelim.
  5. Kızartma tavasına çokça ayçiçek yağını koyalım ve kızmasını bekleyelim. (ciğerlerin kızgın bol yağda pişmeleri gerekiyor)
  6. Kızgın yağa attığınız ciğerleri 2 dakika hafif renkleri değişene kadar pişirelim.
  7. Daha yumuşak sevenler 1 dakika pişirebilir. Ayrıyeten unladığımız ciğerleri üçe yada dörde bölüp pişirelim.
  8. Pişen ciğerleri delikli bir kaşık ile alalım ve kağıt havlu serili tabağa koyalım.
  9. Soğanı piyazlık doğrayalım üzerine tuz koyup ovalım yıkayalım süzelim sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı sumak ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  10. Kurutulmuş biberleri de ciğerleri pişirdiğimiz yağda çok az tutarak kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt