Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ebeveynlerin Dikkatine! Çocuklarınızı Kantinden Uzak Tutmak İçin Hazırlayabileceğiniz 11 Tarif

Ebeveynlerin Dikkatine! Çocuklarınızı Kantinden Uzak Tutmak İçin Hazırlayabileceğiniz 11 Tarif
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-5bfbe907cca26b525713f0397db6559ebe237c38.jpg


Biliyoruz ki çocuklar ders ortalarında acıkabiliyor ya da sadece zevk için kantinden paketli eserler satın alabiliyor. Haftanın beş günü daima olarak bu eserleri tüketmek ileride yaşayacakları sıhhat sorunlarını tetikleyebilir. Bu yüzden çocukların çubuk krakerini, çikolatasını, gofretini kendiniz yapıp bir formda kantinden aldıkları abur cuburlar yerine sizlerin yaptığı eserleri bir formda yemesini sağlayabilirsiniz. Çocukların çantalarından çıkardıkları eserleri tüketmeleri onların gözünde utanç verici olabiliyor ama sınıf velileriyle konuşarak bir karar alabilir yahut süslü paketlemelerle ilgi çekmesini sağlayabilirsiniz. Farklı fikirler eklemeniz dileğiyle...


1. Okul kantininden alınan keklere savaş açıyoruz!



lifemadesimplebakes.com
Küçük Kakaolu Kek Tanımı

Materyaller:

  • 100 gram tereyağı 

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 yumurta

  • Yarım su bardağı kakao

  • 100 ml sıvı krema

  • 2 + yarım su bardağı un

  • Yarım paket kabartma tozu
Ek Materyaller:

  • 1 su bardağı kahveli süt

  • İsteğe bağlı damla çikolata
Tanım:

Oda sıcaklığında güzelce yumuşamış olan tereyağı ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpıyoruz. Sırasıyla yumurtaları ve kremayı ekleyip bütünleşene kadar çırpıyoruz. Elenmiş kuru karışımı metal kaşık yardımı ile yumurtalı karışıma ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Karışımı kağıt serili yaklaşık kırk muffin kalıbına paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

2. Zeytinyağlı olanını tercih etmesi biraz olsun içinizi rahatlatabilir.



Zeytinyağlı Fiyonk Kurabiye Tanımı

Materyaller:

  • 2 buçuk su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

  • 3/4 çay bardağı soğuk su
Tanım:

Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırıyoruz. Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp kuru materyale ekliyoruz.Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekliyoruz. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutuyoruz. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açıyoruz ve şeritler halinde kesiyoruz.  Yağlı kağıt serili fırın tepsisine fiyonk haline getirip dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.

3. Lolipopu hangi çocuk sevmez?


listverse.com
Lolipop Tarifi

Materyaller:

  • 2 su bardağı şeker

  • Yarım su bardağını biraz geçik su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • Pembe yahut mavi besin boyası (Çocuğunuzun sevdiği bir renk olabilir.)

  • Gül yahut çocuğunuzun sevdiği bir esans
Tanım:

Su, şeker ve limon suyunu ekleyip ocağın altını açtıktan sonra karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Gıda boyası, ı ve esansı ekleyip tahta kaşıkla süratlice karıştırıyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt serip lolipop çubuklarını yerleştiriyoruz. Kaşık yardımıyla sıvı şekerimizi çubukların içine istediğimiz büyüklükte döküyoruz.

4. Bu tatlı kurabiyeleri çocuklar paylaşmak istemeyecek.



Gereçler :

  • 250 gr tereyağı

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı buğday nişastası

  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri

  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz

  • 1 yumurta
Süs Materyalleri: (İsteğe bağlı)

  • 1 kutu bonibon

  • 1 paket fiyonk kraker (kendiniz yapabilirsiniz)
Tanım:

Bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki yağı alıyoruz. Yumurtayı ekliyoruz. Daha sonra pudra şekerini, nişastayı karıştırarak ekliyoruz. Azar azar unu yoğurarak ek ediyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz. Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirdikten sonra tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıyoruz ve çay bardağıyla daireler kesiyoruz. İsterseniz bonibon ve krakerlerle süsleyerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

5. Her emek onlar için...


i.on5yirmi5.com
Karamelli Gofret Tarifi 

Materyaller:

  • 1 paket gofret kağıdı

  • 500 gr şeker

  • 500 ml süt

  • 1 paket tereyağı

  • 350 gr kıyılmış bisküvi
Tanım:

Şekerin yarısını tencereye alıyoruz ve karamelize ediyoruz. Eridiği vakit üzerine şekerin başka yarısını ek edip sütünü ve tereyağını da karıştırmadan ekliyoruz. Kaynamaya başladığı vakit ateşi kısıyoruz ve karıştırıyoruz. Şekeri eridiği vakit bisküvileri ek ediyoruz. Beş dakika kadar daha karıştırıyoruz. Dört adet gofret kağıdına karışımı sürüyoruz. En üste bir kağıt daha yerleştiriyoruz. İki saat kadar bekletiyoruz.

6. Güzel bir paketlemeyle çantasında ilgisini çekmesini sağlayabilirsiniz tahminen de...


static.chefkoch-cdn.de
Karamelli Şekerleme Tarifi

Materyaller:

  • 3 su bardağı beyaz damla çikolata

  • 340 gr ağırlaştırılmış süt

  • 60 gr tereyağı

  • Yarım tatlı kaşığı vanilya özü

  • Yarım su bardağı karamel sosu
Tanım:

Beyaz damla çikolata, ağırlaştırılmış süt ve tereyağını bir kaba alıp benmari yolu eritiyoruz. Vanilya özünü ek edip karıştırıyoruz.  Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayıyoruz. Üzerine karamel sosu döküp bıçak yardımı formlar veriyoruz. Buzdolabına alıp 6 saat bekletip küçük kareler halinde kesiyoruz.

7. Baharat meczubu bir çocuğunuz varsa:



Baharatlı Çubuk Kraker Tarifi 

Materyaller

  • 75 gram margarin yahut tereyağı

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 2 tatlı kaşığı pul biber

  • 2 tatlı kaşığı kekik

  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • Yumurta beyazı
Tanım:

Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alıp un hariç bütün materyallerimizi ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyip kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Hamurumuzu tezgahımıza alıp merdane yardımıyla çok ince olmayacak biçimde merdaneye yapışmaması için ortada un serperek açıyoruz. Büyük bir bıçak yardımıyla 4 modüle bölüp akabinde ince ince kesmeye başlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize dikkatlice dizip yumurta beyazını fırça yardımıyla sürüyoruz. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Hafif kızardıktan sonra fırını söndürüp 5 dakika fırında bekletiyoruz. Sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

8. Pak olduğuna emin olduğunuz şeffaf kitap kaplarıyla kaplayıp renkli iplerle fiyonk atabilirsiniz.


galeri.uludagsozluk.com
Elma Şekeri Tanımı

Gereçler:
  • 5 minik elma
Şerbet Materyalleri:

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı su

  • Çay kaşığının ucu kadar kırmızı besin boyası

  • 4 damla limon suyu
Tanım:

Elmaları düzgünce yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Şerbet Tanımı:

Tencereye suyu, toz şekeri koyup 15- 20 dakika kaynatıyoruz. İçine limon suyunu, kırmızı besin boyasını ek edip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Elmalarımızı buzdolabından çıkartıyoruz. Düzgünce kuruladıktan sonra elmanın baş kısmına çubukları batırıyoruz. Elmaları güzelce şerbete buluyoruz. Tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyup şerbetten geçirdiğimiz elmalarımızı buraya aktardıktan sonra 1 saat kadar bekletiyoruz.

9. Küçük mini lokmalıklar çocukların ilgisini çekebilir. Hem de sağlıklı!


img-s1.onedio.com
Damla Çikolatalı Granola Tarifi

Gereçler:

  • 1 buçuk su bardağı yulaf ezmesi

  • 2 yemek kaşığı tepeleme fıstık ezmesi

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı susam

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 1 fiske himalaya tuzu

  • 1 su bardağı kavrulmamış fındık

  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

  • 1 su bardağı damla çikolata
Tanım:

Fındık içini robotta kıyıyoruz. Daha sonra kuru gereçleri bir kasede birleştiriyoruz. Farklı bir yerde tavaya aldığımız pekmez ve fıstık ezmesini eritiyoruz. Damla çikolataları da ekliyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve karışımımızdan alarak kaşık yardımıyla yuvarlak biçimde tepsiye diziyoruz. 160 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

10. Cips yemesinin önüne geçemiyorsanız sizin için bir tercih olabilir:


food.fnr.sndimg.com
Konutta Patates Cipsi Tanımı

Gereçler:

  • 1 büyük patates

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Tanım:

Patatesin kabuklarını soyup, yıkayıp, rendenin ince kısmıyla dilimliyoruz. Bir havlu yardımıyla suyunu ve nişastasını yavaşça elimizle bastırarak çektiriyoruz. Tuzu patates dilimlerinin üstüne serpip elimizle yavaşça ovarak yediriyoruz. Kızartma tavasında yağı kızdırıp patatesleri birbirine değmeyecek biçimde diziyoruz. Pembeleşmeye başladığında çevirip iki saniye kadar sonra kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.

11. Kendi çikolataınızı kendini yapın!


artfulparent.com
Mesken Üretimi Çikolata Tanımı

Materyaller:

  • 100-150 gram kakaoyağı(organik)

  • 1 çay bardağından biraz az pudra şekeri(organik)

  • 2 yemek kaşığı organik kakao

  • Fındık
Tanım:

Kakao yağını benmari adabı eritiyoruz. İçine pudra şekeri ve kakao koyup, güzelce çırpıyoruz. Karışımı biçimli kaplara paylaştırıp fındıkları ekleyerek yeterlice donuncaya kadar buzdolabında bekletiyoruz.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt