Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için karneleri çevrimiçi olarak erişime açtı. Talep edenlere basılı karne, muvaffakiyet evrakları ve mezuniyet diplomaları 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlüklerince verilecek. Salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda birçok okulda merasim düzenlenmedi lakin birtakım özel okullar karneleri isteyen öğrencilere yüz yüze vermeyi tercih etti.
Koronavirüs önlemleri nedeniyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılını da yüklü olarak EBA üzerinden verilen eğitimlerle tamamlayan öğrenciler bugünden itibaren karnelerini e-Okul üzerinden görebilecekler.
MEB, 21 Haziran’dan itibaren okullarda öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda etkinlikler planlandığını açıkladı. Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili kısmı olan ‘Telafide Ben de Varım’ programına müracaatlar 21 Haziran-2 Temmuz ortasında yapılacak. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos ortasında düzenlenecek. Eylülde ilkokula başlayacak olup okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların akranlarıyla eşit kaidelerde derslere başlamalarını sağlamak için yaz okulları açılacak. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün eğitim talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanacak.
2. sınıflar için okuma yazma taraması
Program kapsamında, 1’inci sınıftan 2’nci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak, bu taramaların sonuçlarına nazaran, gereksinimi tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek malzeme takviyesi sağlanacak. Ayrıyeten 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulamasıyla desteklenecek. Destekleme programı için 1-8’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4’üncü sınıf öğrencilerine tamamlayıcı çalışma yaprakları ise eylül ayında fiyatsız dağıtılacak.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.