Duvarsarmaşığı Özellikleri ve Faydaları Duvar Sarmaşığı yararları Nedir? Duvar Sarmaşığı Nasıl Kullanılır Birincil okuduğumda ben de inanamadım fakat melekler, şu sokaklarda duvarlara, binalara yapışmış halde gördüğümüz duvarsarmaşıklarının ne değin fazla faydaları varmış Buyrun okuyun, siz de öğreninduvarsarmasigiozelliklerivefaydalari5c50849ac412egifalt :tik: :tik: :tik: 1548780694 1548780694 duvarsarmasigiozelliklerivefaydalari5c50849ac9a85duvarsarmasigiozelliklerivefaydalari5c50849ac9a85 duvarsarmasigiozelliklerivefaydalari5c50849ac9a85 Duvar sarmaşığı Sarmaşıkgiller familyasından; uzun ömürlü, 50 metre dek boyunda, daima yapraklı, tırmanıcı bir bitkidir Yaprakları tüysüz ve serttir Üst yüzeyleri koyu, daha alçak yüzeyleri ise açık yeşil renktedir Meyvesi, siyahımsı mor renktedir İçeriğinde “hederin vardır Zehirlidir Konut ilaçlarında kullanılmamalıdır Duvar Sarmaşığının Faydaları: * Selülit ve romatizmada faydalıdır * Çıbanları olgunlaştırır * Kabızlığı gidermeye ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur * Spazm çözücüdür * Aybaşı kanamalarını düzenleyici etkiye sahiptir * Nezle, astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır Duvar Sarmaşığı Nasıl Kullanılır: Yaprakları kurutularak kullanılır Meyveleri zehirli olduğu için kullanılmaz Yapraklarının dahilen kullanımında da titiz ve ölçülü olunmalıdır Daha ziyade bitkiden elde edilen özler hap sanayinde, hazırlanmış mahsul yapımında kullanılır Suda kaynatılan taze yaprakları ile çay yapılabileceği gibi bu yapraklar ağrıyan yerlere konursa ağrıyı hafifletir, çıbanların ve sivilcelerin üzerine konursa iyileşmeyi hızlandırır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.