iltasyazilim
FD Üye
Dut
Dutun Faydaları
Dutun Yararları
DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanına mikrop öldürücü özelliği vardır Keza dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır
Dutun Faydaları: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi kazanç Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşısında faydalıdır Alev düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların ahenkli çalışmasına destek eder Bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de muavin olur
Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi kazanç Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye muavin olur *
Dutun Faydaları
Dutun Yararları
DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanına mikrop öldürücü özelliği vardır Keza dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır
Dutun Faydaları: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi kazanç Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşısında faydalıdır Alev düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların ahenkli çalışmasına destek eder Bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de muavin olur
Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi kazanç Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye muavin olur *