Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dut Reçeli

Dut Reçeli
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dut-receli.jpg

Dut Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg dut (Siyah beyaz dut ikisi de olur)
  • 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Dut Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel dutların saplarını ayıklayın saplarıyla da yapabilirsiniz fakat görsel olarak koparmanızı tavsiye ederim sonra uygunca yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Derin bir tencereye dutları koyalım şekeri suyu da ek edip yüksek ateşte kaynatalım püf noktası orta ara üzerinde oluşan beyaz köpükleri alalım.
  3. Sonra ocağı kısalım 1,5-2 saat pişirelim (Dutlar dağılır diye hiç korkmayın katiyetle dağılmıyor)
  4. Ocağı kapatmadan limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım kışın yemek isterseniz sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp (Kapakları yeni olsun) ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
  5. Soğuyunca karanlık bir yerde koruma edelim şayet çabucak tüketecekseniz tencerede yeterlice bekletip soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt