50 çalışmanın meta tahlil sonuçlarına nazaran HDL-Kolesterol, Total Kolesterol, Trigliserit Kan Basıncı ve Kan şekeri üzerinde olumlu tesiri ortaya çıkmıştır.
Metabolik sendromdan esirgeyici özelliği olduğu bildirilmiştir.
Akdeniz Diyeti’ne ahenk skorları yüksek olan bireylerle skorları düşük bireyler karşılaştırılmış yüksek kümede BKİ 4 ünite, bel muhiti 12cm, kalça muhiti 17 cm düşük bulunmuştur.
Evet Bu Akdeniz Diyetini Nasıl Yapabiliriz
3-5 öğün kimseye hususî biçimde seçilir.
Günde 6-8 porsiyon tam tahıl tüketilir.
Günde 4-6 porsiyon meyve ve zerzevat tüketilmesi önerilir.
Günde 2-3 porsiyon süt ve sür eserleri tüketilmesi önerilir.
Günde 25-50 gr zeytinyağı tüketilmesi önerililir. (Tercihen salatların içinde ve yemekler pişirilirken)
Günde 25-50 gr sert kabuklu yemiş tüketilmesi önerilir.
Haftada 3 porsiyon kurubaklagil tüketilmesi önerilir.
Haftada 4-5 porsiyon beyaz et tüketilmesi önerilir.
(Tercihen 3 gün balık 2 gün tavuk,hindi )
Haftada 3-4 adet yumurta tüketilir.
Ayda 2-3 porsiyon al et tüketilir.
Günde 1-2 kadeh al şarap tüketimi kişinin tercihine nazaran tüketilebilir.
Sonuç Olarak:
Obezite, diyabet, hipertansiyon, Kalp ve damar sıhhati üzerine hami ve tedavi edici özelliği kanıtlanmıştır. Hayat usulü haline getirilmesi gereken bir diyet cinsidir. Uygulanabilirliğini yüksek bir diyettir. Ahenk sorunu yaşayan insanlar için modifiye edilebilme imkanı sunar.
Son olarak ABD Haber Mecmuası her yıl yaptığı üzere yerküre diyetlerini sıhhat eksperlerinden oluşan bir panelde değerlendirip 41 adet diyeti sıralamıştır. 5 üzerinden 4,2 ile En yüksek puanı alıp bir numara olarak ise göz bebeğimiz “Akdeniz Diyeti” seçilmiştir. Sağlınızı ön planda tutarak ülkü vücudunuza kavuşmak için çıktığınız bu yolculukta sizi yalnız bırakmayacak tercihler yapmanız dileğiyle...
Metabolik sendromdan esirgeyici özelliği olduğu bildirilmiştir.
Akdeniz Diyeti’ne ahenk skorları yüksek olan bireylerle skorları düşük bireyler karşılaştırılmış yüksek kümede BKİ 4 ünite, bel muhiti 12cm, kalça muhiti 17 cm düşük bulunmuştur.
Evet Bu Akdeniz Diyetini Nasıl Yapabiliriz
3-5 öğün kimseye hususî biçimde seçilir.
Günde 6-8 porsiyon tam tahıl tüketilir.
Günde 4-6 porsiyon meyve ve zerzevat tüketilmesi önerilir.
Günde 2-3 porsiyon süt ve sür eserleri tüketilmesi önerilir.
Günde 25-50 gr zeytinyağı tüketilmesi önerililir. (Tercihen salatların içinde ve yemekler pişirilirken)
Günde 25-50 gr sert kabuklu yemiş tüketilmesi önerilir.
Haftada 3 porsiyon kurubaklagil tüketilmesi önerilir.
Haftada 4-5 porsiyon beyaz et tüketilmesi önerilir.
(Tercihen 3 gün balık 2 gün tavuk,hindi )
Haftada 3-4 adet yumurta tüketilir.
Ayda 2-3 porsiyon al et tüketilir.
Günde 1-2 kadeh al şarap tüketimi kişinin tercihine nazaran tüketilebilir.
Sonuç Olarak:
Obezite, diyabet, hipertansiyon, Kalp ve damar sıhhati üzerine hami ve tedavi edici özelliği kanıtlanmıştır. Hayat usulü haline getirilmesi gereken bir diyet cinsidir. Uygulanabilirliğini yüksek bir diyettir. Ahenk sorunu yaşayan insanlar için modifiye edilebilme imkanı sunar.
Son olarak ABD Haber Mecmuası her yıl yaptığı üzere yerküre diyetlerini sıhhat eksperlerinden oluşan bir panelde değerlendirip 41 adet diyeti sıralamıştır. 5 üzerinden 4,2 ile En yüksek puanı alıp bir numara olarak ise göz bebeğimiz “Akdeniz Diyeti” seçilmiştir. Sağlınızı ön planda tutarak ülkü vücudunuza kavuşmak için çıktığınız bu yolculukta sizi yalnız bırakmayacak tercihler yapmanız dileğiyle...