Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dunya İnsan Hakları Gunu 10 Aralık

Dunya İnsan Hakları Gunu 10 Aralık
0
108

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Dunya İnsan Hakları Gunu
10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu

10 Aralık tarihini icine alan hafta da İnsan Hakları Haftası

İnsanlara insan oldukları icin sahip olmaları gereken bir takım hakların bulunduğu fikri ilk kez İngiltereden ortaya atıldı19 Yuzyılda Amerika ve diğer bir cok ulkelere yayılan bu fikir akımından sonra 1789 Fransız İhtilali Avrupada insan haklarının kabul edilmesini ve uygulanmasını sağlamıştır
Amerikan Cumhurbaşkanı Roosvelt ile İngiliz Başkanı Churcill tarafından imzalanıp duyurulan Atlantik Beyannamesinde insan hakları genişletildi Bu beyannamede insanlara millet, inanc, ırk ayırımı gozetmeksizin herkes icin eşit haklar konmuş ve yasaların korumasına verilmiştir

Haklarımızın Ne Kadar Farkındayız?

Eski devletlerin yonetim anlayışı baskıydı
Boyle giden bir işleyişe durdiyebilmek icin 1215 yılında İngiltere Kralına kabul ettirilen bildirge, Magna Charte (Magna Karta) İnsan Hakları kavramının ilk belgesi sayılır İnsan hakları konusunda yayınlanan bir diğer onemli bildirge, Amerika'da yayınlanan Bağımsızlık Bildirgesi'dir Ozgurluk, eşitlik, kardeşlik gibi kavramlar, 1789 yılında gercekleşen Fransız Devrimi'nden sonra yayınlanan İnsan Hakları Bildirgesinde gercek yerini alacaktır

II Dunya Savaşı'ndan sonra, devletler bireylere tanınan hak ve ozgurluklerin guvence altına alınması gerceğinde birleştiler Cunku, insanlar ozgur olmazlarsa savaşlar surup gidecek bu da uygarlıkların sonunu getirebilecekti

İnsanın en onemli hakkı yaşama hakkıdır Yaşama hakkını duşunme, eğitimoğretim, calışma, iletişim hakları desteklemektedir Tum bunlar da eğitim hakkıyla beslenebilir Anayasamızda Kimse eğitim ve oğretim hakkından mahrum bırakılamazdenilmektedir Milli Eğitim Temel Kanunumuz da bunu desteklemektedir Eğitimciler olarak, insanı haklarının bilincine ve sorumluluğuna vardırmak da en onemli gorevlerimiz arasındadır

İnsan hakları ve temel ozgurlukler alanında diğer demokrasilerle aynı değer ve amacları paylaşan Turkiye, insan hakları standartlarının en yuksek duzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda bircok onemli adım atmıştır

İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine “ İnsan Hakları denir

İnsan hakları, kişiyi kendi ozuyle yaşatacak kurallardır İnsanın insana hukmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır Bu tur ayırımların yapıldığı toplumlarda kavga, catışma, isyan eksik olmamıştır İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, ozgurluk duşuncesi yaygınlaştıkca bu konuyla ilgili mucadeleler de artmıştır

858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt