
Dukkalı (Dukka Orta Doğu Ceviz Ve Baharat Karışımı) Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 250 gram susam
- 135 gram kişniş tohumu (Kinzi tohumu)
- 100 gram fındık
- 75 gram kimyon tohumu
- Tuz
- Karabiber
Dukkalı (Dukka Orta Doğu Ceviz Ve Baharat Karışımı) Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dukka için tüm dukka gereçler bir birine karıştırılarak fırında kavrulur, blenderden geçirilir ve toz haline getirilir.
- Tavuk etini iri küpler halinde doğrayarak çöp şişlere geçiriyoruz.
- Sonra tüm her tarafı dukkaya batırılarak ya ızgara kabına ve ya fırın kabına yağlı kağıt sererek yerleştirilir.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üstü azıcık kızarana kadar pişirilir.