iltasyazilim
FD Üye
Dukan Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*12 yemek kaşığı yulaf kepeği
*3 yumurta
*10 yemek kaşığı ılık süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı instant maya
*Tuz
*İsteğe göre baharat(ben pulbiber kullandım)
*Üzerine çörekotu
Dukan Ekmeği Tarifi Yapılışı Yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın Sonra sırayla yoğurt, süt ,yulaf kepeği, maya, tuz ve baharat ekleyip çırpın Kek hamurundan biraz katı olacak ama kulak memesi kıvamından cıvık olacak 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın Dikdörtgen bir kek kalıbına yağlı kağıt serip karışımı dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin Afiyet olsun
*12 yemek kaşığı yulaf kepeği
*3 yumurta
*10 yemek kaşığı ılık süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı instant maya
*Tuz
*İsteğe göre baharat(ben pulbiber kullandım)
*Üzerine çörekotu
Dukan Ekmeği Tarifi Yapılışı Yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın Sonra sırayla yoğurt, süt ,yulaf kepeği, maya, tuz ve baharat ekleyip çırpın Kek hamurundan biraz katı olacak ama kulak memesi kıvamından cıvık olacak 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın Dikdörtgen bir kek kalıbına yağlı kağıt serip karışımı dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.