Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd Namazları

Hoş geldin! Jonezz tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Bilhassa evrâdü ezkâr sahipleri Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazlarını arasıra kılmalıdır Vakti olanlar daha sık veya sürekli kılabilirler

Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazları 6'şar rek'at olarak kılınır Daha eksik veya daha çok kılınabilirse de ortası budur

Duhâ namazının;

Birincil iki rek'atine: „Maksat eyledim şükründen âciz olduğum bütün nîmetlerine teşekküren Duhâ namazına“
İkinci iki rek'atine: „Kasıt eyledim şükründen âciz olduğum İslâmiyet nîmetine teşekküren Duhâ namazına“
Üçüncü iki rek'atine: Amaç eyledim şükründen âciz olduğum ümmeti Muhammed'den olmaklığa teşekküren Duhâ namazına“

diye kalbden hedef edilir

Son iki rek'at oturarak kılınır

Evvâbin ve Teheccüd namazlarına tek amaç kâfidir Her selâmdan sonradan hem niyete ihtiyaç yoktur

Evvâbin namazı eğer akşam namazının arkasında kılınacaksa; akşamın sünnetinden sonra tesbih ve duâ yapılmadan Evvâbin kılınır Ardından tesbih çekilip duâ yapılır *

Similar threads

Namazlar üç çeşittir: 1) Farz namazlar, 2) Vacib namazlar, 3) Nâfile namazlar A– Farz Namazlar: Bunlar beş vakit namaz ile Cuma ve cenaze namazıdır Beş Süre namaz: 1) Sabahtan Namazı: 4 Rek'attır 2 Rek'at sünnet, 2 Rek'at farz 2) Öğle Namazı: 10 Rek'attır 4 Rek'at...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
Duha, Evvabin ve Teheccud Namazları Bilhassa evradu ezkar sahipleri Duha, Evvabin ve Teheccud namazlarını arasıra kılmalıdır Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler Duha, Evvabin ve Teheccud namazları 6'şar rek'at olarak kılınır Daha az veya daha cok kılınabilirse de ortası budur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Mevlid kandili gecesi kılınacak namaz Peygamber Efendimizin doğduğu geceyi göze çarpan eden Mevlid Kandili müslümanların kutladığı kutsal gecelerden birisidir Bu gece inanan insanların yaptığı ibadetlerden biriside tesbih namazı kılmaktır Mevlid kandili gecesi kılınacak namaz kaç rekattır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
246
Mevlid kandili gecesi kılınacak namaz Peygamber Efendimizin doğduğu geceyi dikkat çekici eden Mevlid Kandili müslümanların kutladığı mübarek gecelerden birisidir Bu gece inanan insanların yaptığı ibadetlerden biriside tesbih namazı kılmaktır Mevlid kandili gecesi kılınacak namaz kaç rekattır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
332
Kulum, en fazla kendisine farz kıldığım ibâdetle bana yaklaşır Ve o durmadan nâfile ibadetlerle bana yakınlık pedâ eder; tâ ki ben onu sevmeye başlarım onu sevince de duyan kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum O artık benimle duyar, benimle görür, benimle tutar, benimle yürür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt