
Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
- 6 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Ezilmiş sarımsak
- Sirke
- Tereyağ
- Kırmızı biber
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
- 6 su bardağı suyu ek edelim su ılınınca etleri ek edip kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ek edip ılıştıralım.
- Terbiyeyi yavaş yavaş ve daima karıştırarak çorbaya ek edelim ve bir mühlet daha karıştıralım.
- Karabiber ve tuzunu ek edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir ölçü sirke ek edelim.
- Tereyağı eritip kırmızı biberi ek edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.