Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası
0
89

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
dugun-corbasi.jpg

Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
Servis için;
  • Ezilmiş sarımsak
  • Sirke
Üzeri için;
  • Tereyağ
  • Kırmızı biber

Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Birinci öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
  3. 6 su bardağı suyu ek edelim su ılınınca etleri ek edip kaynamaya bırakalım.
  4. Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ek edip ılıştıralım.
  5. Terbiyeyi yavaş yavaş ve daima karıştırarak çorbaya ek edelim ve bir mühlet daha karıştıralım.
  6. Karabiber ve tuzunu ek edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  7. Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir ölçü sirke ek edelim.
  8. Tereyağı eritip kırmızı biberi ek edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt