Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya

Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram kuru barbunya
*1 baş soğan
*2 küçük boy havuç
*1 orta boy patates
*1 yemek kaşığı salça
*1 küp şeker
*Zeytin yağı
*Toz biber
*Tuz
*Su

Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi Yapılışı 1 saat önceden ıslatılmış barbunya yıkanıp süzülür, soğanlar ince ince doğranıp tencereye alınır, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur Havuçların kabukları soyulup verev doğranır, patateste soyularak küp küp doğranır, soğanlarla beraber yağ havucun rengini alana kadar kavrulurken salça, toz biber ve barbunya *12 defa kaşıkla alt üst edilir Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyulur küp şeker ve tuz atılarak karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılır Buhar sesi çıkana kadar harlı ateşte, buhar çıktıktan sonra kızıl ateşte 4045 dakika pişirilmeye bırakılır Afiyet olsun
Not: sulu yemekler 1 gün önceden yapılıp ertesi gün yendiğinde daha lezzetli oluyor
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt