iltasyazilim
FD Üye
Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kuru barbunya
*1 baş soğan
*2 küçük boy havuç
*1 orta boy patates
*1 yemek kaşığı salça
*1 küp şeker
*Zeytin yağı
*Toz biber
*Tuz
*Su
Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi Yapılışı 1 saat önceden ıslatılmış barbunya yıkanıp süzülür, soğanlar ince ince doğranıp tencereye alınır, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur Havuçların kabukları soyulup verev doğranır, patateste soyularak küp küp doğranır, soğanlarla beraber yağ havucun rengini alana kadar kavrulurken salça, toz biber ve barbunya *12 defa kaşıkla alt üst edilir Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyulur küp şeker ve tuz atılarak karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılır Buhar sesi çıkana kadar harlı ateşte, buhar çıktıktan sonra kızıl ateşte 4045 dakika pişirilmeye bırakılır Afiyet olsun
Not: sulu yemekler 1 gün önceden yapılıp ertesi gün yendiğinde daha lezzetli oluyor
*500 gram kuru barbunya
*1 baş soğan
*2 küçük boy havuç
*1 orta boy patates
*1 yemek kaşığı salça
*1 küp şeker
*Zeytin yağı
*Toz biber
*Tuz
*Su
Düdüklüde Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi Yapılışı 1 saat önceden ıslatılmış barbunya yıkanıp süzülür, soğanlar ince ince doğranıp tencereye alınır, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur Havuçların kabukları soyulup verev doğranır, patateste soyularak küp küp doğranır, soğanlarla beraber yağ havucun rengini alana kadar kavrulurken salça, toz biber ve barbunya *12 defa kaşıkla alt üst edilir Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyulur küp şeker ve tuz atılarak karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılır Buhar sesi çıkana kadar harlı ateşte, buhar çıktıktan sonra kızıl ateşte 4045 dakika pişirilmeye bırakılır Afiyet olsun
Not: sulu yemekler 1 gün önceden yapılıp ertesi gün yendiğinde daha lezzetli oluyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.