Düdüklüde Tavuk Baget Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tavuk baget
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- 5 su bardağı su
Düdüklüde Tavuk Baget Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencerenin içerisine yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine salçaları da ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- İrice doğradığımız patates ve havucu da tencereye alarak 1-2 dakika kadar kavuralım.
- Tavuk bagetlerimizi sebzelerin üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yemeğimizin baharatlarını da ekledikten sonra 5 su bardağı suyunu üzerine gezdirelim.
- Düdüklünün kapağını kapatalım ve havası cıkınca altını kapatalım.
- Daha sonra havası indikten sonra yarım saat yemek dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.