Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram yağsız dana kuşbaşı et
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
- Etler yıkanır ve düdüklü tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenir ve 30 dakika pişirilir.
- Kuru soğan ve bir ölçü iri doğranan biberler eriyen yağda kavrulur.
- Haşlanmış etler süzülüp biber ve soğan ile 5 dk kavrulur.
- 3 adet domates orta boyutta doğranır ve eklenir.
- Tuz, karabiber eklenir ,suyu hafif çekene kadar pişirilir.
Etler hem daha kolay hem süratli pişiyor ve yumuşacık oluyor tavada kavurunca da kavurma lezzetine ulaşıyor.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.